ΕΑΔ_ Newsletter 01 Οκτωβρίου- 20 Νοεμβρίου 2023

ΕΑΔ_ Newsletter 01 Οκτωβρίου- 20 Νοεμβρίου 2023


 
3ο Φόρουμ  Ακεραιότητας

 

>Περισσότερα 

        ---------------------------------

 

>Περισσότερα

        ---------------------------------

 

>Περισσότερα 

       ---------------------------------

 

>Περισσότερα ‍‍

       ---------------------------------

ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΑΔ 

 

Η ΕΑΔ διενήργησε έλεγχο κατόπιν καταγγελίας της Ένωσης Στρατιωτικών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών  - σωματείου αποτελούμενο από εργαζόμενα (εν ενεργεία) στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων - με αντικείμενο:

α) τη νομιμότητα των ενεργειών των υπηρεσιών του Δήμου ως προς την απάντηση σε υποβληθέντα αιτήματα φορέων για τη συμμετοχή τους στην τελετή απόδοσης τιμών κατά τον επετειακό εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρων που εδρεύει η εν λόγω Δημοτική Αρχή  για το έτος 2022 καθώς και

β) τη διαδικασία της επιλογής των φορέων που συμμετείχαν στην εν θέματι εκδήλωση.
Κατόπιν των διαπιστώσεων και των προτάσεων του κλιμακίου και δεδομένου ότι ο  ελεγχόμενος φορέας αναγνώρισε ότι προέβη σε μη ορθή ενέργεια ως προς την απάντηση των ως άνω αιτημάτων του συγκεκριμένου σωματείου, κατά το έτος 2023, το εν λόγω σωματείο συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου αλλά και στους φορείς απόδοσης τιμών κατά τον επετειακό εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών. Η εν λόγω συμμόρφωση του ελεγχόμενου φορέα επήλθε μετά την υποβολή της σχετικής καταγγελίας και κατόπιν ενεργειών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, γεγονός για το οποίο απεστάλη ευχαριστήρια επιστολή στην Π.Υ. Σερρών της ΕΑΔ.

Ολοκλήρωση σειράς Webinars με θέμα:

«Η Συμβολή του Ελεγκτικού Έργου της Ε.Α.Δ. στην κοινωνία»

 

>Περισσότερα

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία τρία weninars:

(Ακολουθήστε τους συνδέσμους για το σχετικό υλικό - παρουσιάσεις και video των webinars)

 

 

>14o Webinar Περισσότερα

       --------------------------------------

>15o Webinar Περισσότερα ‍

      -------------------------------------

Συμμετοχή της ΕΑΔ σε Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ακεραιότητας

Η ΕΑΔ, εκπροσωπούμενη από τη Γενική Διεύθυνση Ακεραιότητας και Λογοδοσίας, συμμετείχε στη Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ακεραιότητας που έλαβε χώρα στις 4-5 Οκτωβρίου 2023 στη Λουμπλιάνα.

Στο πλαίσιο της Συνεδρίασης η ΕΑΔ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προκλήσεις κατά την αναγνώριση και πρόληψη καταστάσεων σύγκρουσης συμφερόντων «Shielding Public Integrity in Greece: Encountering challenges in identifying and preventing conflict of interest situations» και να ενημερώσει τα μέλη του Δικτύου σχετικά με τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί σε εθνικό επίπεδο.

Αναφορά έγινε στο Εθνικό Σύστημα Ακεραιότητας, στο Λεξικό Ακεραιότητας, καθώς και στις συνέργειες που αναπτύσσονται με συναρμόδιους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, όπως το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο προώθησης της δημόσιας ακεραιότητας.


#ΕΑΔ #NTA

 #Διαφάνεια #Ακεραιότητα #Έλεγχος #Λογοδοσία

 #integrity #awareness_ead #transparency #EUAntiFraud

Copyright (C) 2023 ΕΑΔ. All rights reserved.

 

Λαμβάνετε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκλειστικά για μη εμπορικούς και ενημερωτικούς σκοπούς. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες απορρήτου δεδομένων, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι μπορείτε να διαγραφείτε από αυτό το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ανά πάσα στιγμή.

 ΕΑΔ

 Λένορμαν 195

 Αθήνα 104 42

 Greece