ΕΑΔ_ Newsletter 01 Ιουλίου- 15 Αυγούστου 2023

ΕΑΔ_ Newsletter 01 Ιουλίου- 15 Αυγούστου 2023

Συνέχεια της σειράς Webinar με θέμα:
«Η Συμβολή του Ελεγκτικού Έργου της Ε.Α.Δ. στην κοινωνία»
10o Webinar - Θεματική:
Περιφερειακή Υπηρεσία Ρεθύμνου

 

>Περισσότερα

 

Διημερίδα ΕΑΔ

Συμμετοχή της Ε.Α.Δ. στην 23η Σύνοδο Αντιπρυτάνεων Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης

‍Η Ε.Α.Δ. συμμετείχε στην 23η Σύνοδο Αντιπρυτάνεων Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης στις 12 Ιουλίου 2023. Η Αρχή εκπροσωπήθηκε από την Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ακεραιότητας και Λογοδοσίας κα Μαρία Κωνσταντινίδου, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Whistleblowing. Ο Σύμβουλος Ακεραιότητας ως Υπεύθυνος Παραλαβής και Παρακολούθησης Αναφορών».

Έκδοση Απόφασης Υπουργού Δικαιοσύνης για τη Διαδικασία Διαβίβασης Αναφορών (Whistleblowing) από την Ε.Α.Δ. σε λοιπούς Φορείς

‍Εκδόθηκε η υπ’ αρ. 39228/10-8-2023 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, κατόπιν γνώμης του Διοικητή της Ε.Α.Δ. για τον προσδιορισμό της διαδικασίας διαβίβασης της αναφοράς (whistleblowing) από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας στους αρμόδιους δημόσιους φορείς καθώς και της προθεσμίας επικοινωνίας και ενημέρωσής της για την εξέλιξη της αναφοράς, σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 12 του ν. 4990/2022 (Α’ 210) δυνάμει της παρ. 5 του άρθρου 24 του νόμου (Τεύχος B’ 5044/10.08.2023).

Δράσεις του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού για την Καταπολέμηση της Απάτης (AFCOS) της Γενικής Διεύθυνσης Ακεραιότητας και Λογοδοσίας της Ε.Α.Δ.

‍Στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, το Αυτοτελές Τμήμα AFCOS της Γενικής Διεύθυνσης Ακεραιότητας και Λογοδοσίας συμμετείχε δια ζώσης στις Επιτροπές Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Τεχνική Βοήθεια 2014-2020» και του Προγράμματος «Τεχνική Βοήθεια και Υποστήριξη Δικαιούχων 2021-2027» στις οποίες πραγματοποιήθηκε παρέμβαση για το ρόλο της Ε.Α.Δ./AFCOS στην προστασία των οικονομικών συμφερόντων της Ε.Ε., καθώς και για την εξέλιξη των διαλαμβανόμενων καταγγελιών διαχρονικά και ανά Πρόγραμμα.


#ΕΑΔ #NTA

 #Διαφάνεια #Ακεραιότητα #Έλεγχος #Λογοδοσία

 #integrity #awareness_ead #transparency #EUAntiFraud

Copyright (C) 2023 ΕΑΔ. All rights reserved.

 

Λαμβάνετε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκλειστικά για μη εμπορικούς και ενημερωτικούς σκοπούς. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες απορρήτου δεδομένων, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι μπορείτε να διαγραφείτε από αυτό το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ανά πάσα στιγμή.

 ΕΑΔ

 Λένορμαν 195

 Αθήνα 104 42

 Greece